Γυναικοπαρέα αναζητά άντρες για φλερτ (πού πα ρε Καραμήτρο;)


"Οι άντρες δεν φλερτάρουν πια", είναι το παράπονο που ακούω από γυναίκες κάθε ηλικίας. Αυτό μου έλεγε και μία φίλη, προσφάτως χωρισμένη, που μετά από οκτώ χρόνια γάμου βγαίνει με γυναικοπαρέες έχοντας διάθεση για φλερτ, γνωριμία, ίσως και νέα σχέση.

"Μου το έλεγαν αλλά δεν το πίστευα ότι οι άντρες έχουν μεταλλαχθεί πλέον σε θηράματα και περιμένουν από τον θηλυκό κυνηγό να τα χτυπήσει" ήταν αυτολεξεί η φράση που χρησιμοποιήσε.

"Δηλαδή ρε παιδί μου ούτε ματιές, ούτε χαμόγελα, ούτε να κεράσουμε ένα ποτάκι...Τίποτα;" απόρησα εγώ.

"Από αυτούς που θα άξιζαν μια δεύτερη ματιά, τίποτα. Μόνο τα μπάζα την πέφτουν" ήρθε η διευκρίνιση.

"Ωπα! Αυτό που μου λες είναι διαφορετικό. Άρα δεν είναι ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν πια, γενικώς και αορίστως, αλλά ότι οι άντρες που θεωρείς εσύ αξιόλογους, δεν φλερτάρουν πια" επισήμανα εγώ.

"Ποια είναι η διαφορά; Αφού καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Αν θέλει μια γυναίκα να φλερτάρει, πρέπει να πάρει το όπλο στα χέρια της", μου απάντησε απογοητευμένη.

"Έχει διαφορά! Κατ' αρχάς για την κάθε γυναίκα το ποιός είναι αξιόλογος είναι υποκειμενικό. Μπορεί αυτός που εσύ αποκαλείς μπάζο για την άλλη να είναι ο άντρας των ονείρων της..." επιχείρησα να συνεχίσω την θεωρητική προσέγγιση.

"Μαρία επειδή δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει, μην το κουράζουμε. Στα μέρη που πηγαίνουμε τον τελευταίο καιρό, είμαστε έξι γυναίκες, όπως ξέρεις εμφανισιακά όλες καλές, από 28 έως 42 ετών, όλες ελεύθερες. Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωνε τι συναντάμε για να δεις ότι η κατάσταση είναι απελπιστική:





1. τα λιγούρια. Τα καταλαβαίνεις από την πρώτη ματιά. Σχεδόν βλέπεις το σαλάκι που τρέχει στο πηγούνι τους. Σε κοιτάζουν αλλά δεν σε βλέπουν. Δεν τους ενδιαφέρει πώς είσαι. Γυναίκα να 'ναι κι ότι να ΄ναι.

2. οι νάρκισσοι. Σε κάνουν να νιώθεις σχεδόν άβολα αφού το μαλλί τους είναι πιο φροντισμένο από το δικό σου. Κάθε φορά που μιλάνε στην παρέα τους, ρίχνουν και μια κλεφτή ματιά στον εαυτό τους στον καθρέφτη για να καμαρώσουν τι κάνει ο Θεός όταν έχει κέφια.

3. οι παντρεμένοι/δεσμευμένοι. Αυτοί ρε γαμώτο είναι συνήθως οι καλύτεροι, αλλά τους πρόλαβε άλλη. Φλερτάρουν πιο ελεύθερα αφού αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκονται στο μπαρ με άντρες, αλλά τη στιγμή που σηκώνουν το ποτήρι με το ποτό τους, σε χτυπάει η γυαλάδα της βέρας κατακούτελα. Για να μην αναφερθώ σε εκείνους που την βγάζουν και φαίνεται ένα σημάδι να μετά συγχωρήσεως στο δάχτυλό τους.

4.οι gay.Δεν χρειαζόνταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβεις ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι γυναίκες. Αρκεί να περιμένεις τη στιγμή που κάποιος κούκλος θα σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα και θα τους δεις να τον κοιτάνε με τον ίδιο θαυμασμό που κοιτάς κι εσύ.

5. οι καταθλιπτικοί. Μην σου τύχει τέτοια περίπτωση! Με μoύτρα ίδια με θλιμμένου κουταβιού, μίζεροι, αγέλαστοι, προβληματισμένοι, σε κάθε γουλιά που κατεβάζουν αναρωτιούνται "ποιοι είμαστε, πού πάμε;". Αν κάνεις το λάθος και φλερτάρεις μαζί τους, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τρέχεις σε ψυχολόγους αργά ή γκρήγορα...

6. οι αδιάφοροι. Αυτοί έχουν κάνει το κινητό προέκταση του χεριού τους και σερφάρουν ασταμάτητα. Μπορεί να σε έχουν απέναντί τους ολοζώντανη, αλλά να μην σε προσέξουν καν αφού προτιμούν να στείλουν μηνύματα σε μία διαδικτυακή γκόμενα. Τρόμαξα από το πόσοι πολλοί είναι. Και φοβάμαι πως ακόμη κι αν προχωρήσεις μαζί τους, είναι τόσο εθισμένοι στο ηλεκτρονικό φλερτ που κινδυνεύεις να τους πιάσεις να κάνουν sexting με την θειά σου στο facebook!

6. τα μπάζα! Δεν είναι υποκειμενικός ο χαρακτηρισμός. Σου μιλάω για ναυάγια της ζωής, που για να γυρίσει να τους κοιτάξει γυναίκα θα πρέπει να βρίσκεται υπό την επήρεια μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Χάλι μαύρο, από όπου κι αν το πιάσεις.

7. "τα φιλέτα". Υπάρχουν και αυτοί. Δεν θα σου πω ψέματα. Και είναι ίσως διαφορετικοί για την κάθε μία από εμάς. Κυκλοφορούν λίγοι αλλά δείχνουν να περνάνε τόσο καλά με τους φίλους τους, γελάνε, κουβεντιάζουν, πίνουν, σαν να μην υπάρχουν γυναίκες στο χώρο. Τους καταλαβαίνω! Είναι φανερό ότι συγκεντρώνουν όλες τις θηλυκές ματιές, οπότε όταν έχεις υπερπροσφορά γιατί να ταλαιπωρηθείς κυνηγώντας; Απλώς ανοίγεις τις επαφές του κινητού σου και επιλέγεις!

"Δηλαδή χθες το βράδυ ας πούμε που βγήκατε δεν σας πλησίασε κανένας, έστω με φιλική, χαλαρή διάθεση;", την ρώτησα στο τέλος της κουβέντας μας.

"Μας πλησίασε! Ένας 35άρης με τον φίλο του. Το ντύσιμο τους προκαλούσε γέλια, αλλά συγκρατηθήκαμε. Φορούσαν στενά τζην, μακό μπλούζες με βαθύ ντεκολτέ που άφηναν το αποτριχωμένο με λέιζερ στήθος τους σε κοινή θέα και στενά δερμάτινα μπουφάν (που μύριζαν δερματίνη). Ο ένας μας ζήτησε αναπτήρα, μας έσκασε ένα χαμόγελο και στο τέλος μας είπε: "Κορίτσια, κερνάτε ποτάκι;". Ε, όχι βρε πουλάκι μου να σε κεράσουμε και από πάνω. Πού πα ρε Καραμήτρο, για καμάκι στην τράκα;", μου απάντησε.

"Οπότε να προσθέσω στις κατηγορίες και τους Καραμήτρους", παρατήρησα εγώ.

Δύσκολοι καιροί για ελεύθερες, αν κατάλαβα καλά... Επιφυλάσσομαι όμως να φιλοξενήσω σύντομα και την "άλλη πλευρά". Συζητώντας με άντρες φίλους που αναζητούν γυναίκες για φλερτ, γνωριμία ή και σχέση. I'll be back...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
follow me on facebook

Comments